Voorwaarden

Om alles zonder problemen te laten verlopen is het fijn om van te voren de voorwaarden te weten. Zo weet je waar je aan toe bent.

 

       Afspraken Rijschool

  • De leerling krijgt praktijkles van een rijinstructeur die aan de eisen voldoet van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen (WRM).

  • Het praktijkexamen wordt afgenomen wanneer het volledige pakket en/of overige kosten zijn voldaan.

  • De leerling doet examen met de auto waarin rijles wordt gegeven. In geval van overmacht kan het echter gebeuren dat de leerling het examen aflegt in een vervangende lesauto.

  • Mocht het examen niet door kunnen gaan wegens ziekte van de instructeur of defect aan de auto, dan hoeft de leerling geen nieuw examen te betalen. Eventuele vervolglessen dienen wel betaald te worden.

  • Mochten de lessen niet door kunnen gaan als gevolg van ziekte van de instructeur of een ongeval, weers- en/of verkeersomstandigheden dan probeer ik de leerling hiervan tijdig op de hoogte te stellen en wordt er een nieuwe afspraak gemaakt . De leerling kan in zo’n geval geen aanspraak maken op enige restitutie en/of schadevergoeding.

    Afspraken leerling

  • Om autorijlessen te volgen moet de leerling minimaal 16,5 jaar zijn.

  • De leerling dient tijdens de lessen altijd een geldig legitimatiebewijs bij zich te hebben. De instructeur is niet aansprakelijk wanneer een leerling zijn legitimatie niet bij zich heeft.

  • De leerling zorgt ervoor om op tijd en op de afgesproken plaats voor de rijles klaar te staan. Is de leerling te laat, dan wacht de instructeur altijd 10 minuten op de afgesproken plaats en zal de rijles toch nog aanvangen met in mindering van de maximale 10 minuten. De gemiste minuten zijn voor rekening van de leerling. Na 10 minuten wachten en de leerling is nog niet gearriveerd dan zal de rijles niet meer gecontinueerd worden en brengt de rijschool hiervoor 100% in rekening.

  • De leerling mag tot 24 uur voor aanvang, de rijles annuleren en/of wijzigen. Na deze 24 uur heeft de rijschool het recht om 100% van de les in rekening te brengen in verband met de gereserveerde tijd.

  • De leerling verstrekt alle noodzakelijke informatie over zijn/haar medische en of psychische toestand, medicijn, alcohol en of drugsgebruik naar waarheid aan de rijschool.
    Indien de leerling hierin in gebreke is gebleven, dan heeft de rijschool het recht de lessen per direct te doen beëindigen zonder enige restitutie van lesgelden.
    Bij schade ontstaan als gevolg van de genoemde situaties heeft de rijschool het recht dit te verhalen op de leerling.

    Betaling

  • Alle openstaande facturen dienen 5 dagen voordat het praktijkexamen zal plaatsvinden betaald te zijn. Wanneer ten tijde van het praktijkexamen nog openstaande facturen zijn, behoudt de rijschool zich het recht voor om het praktijkexamen geen doorgang te laten vinden.

  • Pakketten dienen vooraf te worden betaald. Bij teveel betaalde lessen wordt de pakketprijs berekend en terug betaald.

  • Pakketten kunnen in overleg in 2 termijnen worden betaald.

  • Bij in gebreke blijven van betalingen, krijgt de leerling eerst een 1e , en indien nodig een 2e herinnering. Wordt hier geen gehoor aan gegeven dan ontvangt de leerling een aanmaning met bijbehorende kosten(€50). De rijschool zal ook altijd proberen contact op te nemen (telefonisch, via whatsapp en/of via de mail). Bij inschakeling van een incassobureau worden de kosten verhaald op de leerling.

  • Wanneer een leerling een half jaar (of langer) niks van zich laat horen wordt er geen geld gerestitueerd. Mocht een leerling willen stoppen en het resterende bedrag terug willen ontvangen moet dit schriftelijk en onderbouwd met reden worden medegedeeld. Er wordt dan wel 10% van het resterende bedrag in mindering gebracht voor administratiekosten.

    Herexamen en Tussentijdse Toets

  • De instructeur bepaalt wanneer er een examen of Tussentijdse Toets gereserveerd mag worden en mag plaatsvinden.

  • Als de leerling niet of te laat op het examen verschijnt vanwege oorzaken die aan de leerling toegerekend kunnen worden, moet de leerling de kosten dragen voor een nieuwe aanvraag. Het examen komt te vervallen.

  • Mocht het rijexamen niet doorgaan wegens slecht weer, bijvoorbeeld door ijzel of sneeuw, dan hoeft de leerling het nieuwe examen niet zelf te betalen. De rijschool heeft dan wel het recht om aan de leerling de kosten van één rijles te berekenen (de werkelijk gereden uren).

  • De leerling is zelf verantwoordelijk voor het tijdig behalen van het theoriecertificaat. Zonder theoriecertificaat mag er geen tussentijdse toets of examen worden afgenomen. De rijschool vraagt geen tussentijdse toets of examen aan zonder een geldig theoriecertificaat. Mocht het zo zijn dat hierdoor de rijopleiding langer duurt, dan is de rijschool hier niet aansprakelijk voor.

       Vrijwaring

  • Als de leerling tijdens de rijles of het rijexamen een bekeuring krijgt en of schade veroorzaakt aan derden, dan gelden de volgende afspraken:
    - De rijschool kan de leerling normaal gesproken niet aansprakelijk stellen voor boetes en schade veroorzaakt aan derden. De instructeur is de juridische bestuurder. De rijschool draagt dan zelf het risico.
    –Als de leerling zich in de auto zodanig opzettelijk misdraagt dat er ondanks ingrijpen van de instructeur een aanrijding plaatsvindt, dan kan de leerling aansprakelijk worden gesteld. -Het is ten zeerste verboden om tijdens de rijles onder invloed van alcohol en andere middelen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden, te zijn. Als na een aanrijding blijkt, dat de leerling onder invloed was, dan kan de leerling aansprakelijk worden gesteld.
    - Het is ook verboden om medicijnen te nemen, waardoor tijdens de rijles de rijvaardigheid kan worden beïnvloed. Dit staat overigens duidelijk op de verpakking. Ook dan kan de leerling bij een aanrijding aansprakelijk worden gesteld.
    - De leerling moet altijd contact opnemen met de rijschool als er dergelijke medicijnen gebruikt moeten worden.
    - De leerling is verplicht om aan te geven aan de rijschool wanneer hij of zij een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft. Dit kan bijvoorbeeld verkregen zijn als de leerling dronken op de (brom)fiets reed en is gedaagd voor de rechter. De leerling mag dan in zo’n geval ook geen lesauto besturen. Als de leerling dan niet de waarheid heeft verteld en tóch rijlessen neemt, dan kan de leerling aansprakelijk worden gesteld voor eventuele (financiële) gevolgen zoals boetes en of schade veroorzaakt aan derden.